![Przejdz do dołu strony](strzalka_dol.gif) | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
ODCHUDZANIE racjonalne, wg; IRL KRAKÓW. BH.305. ODCHUDZANIE racjonalne, wg; IRL KRAKÓW. BH.305. | ![](fb.png) |
| | Maciejkus2 | 19.12.2010 17:40:26 | ![poziom 2](star_icon2.gif)
![](avatar.asp?id_zdjecia=36594)
Grupa: Użytkownik
Posty: 84 #620331 Od: 2009-9-19
| Ej to forum o Panfu _________________ hej chcecie mieć zp za 50 groszy na 3 miesiące nic protrzego wyślijcie sms o treści panfu 3wavt6 pod numer 7968 koszt to tylko 50 gtroszy baprawde warto w odpowiedzi dostaniecie kod na zp wpiszcie go i już cieszycie się zp ps tak tanio bo to panfu jest z niemiec a tam jest więcej tanich sposobów bo w niemcdach jest taniej | | | Electra | 10.02.2025 20:10:13 | ![poziom 5](star_icon5.gif)
![oczka](oczka.png) |
| | | GloriaBELZ | 14.04.2011 17:48:32 | Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Lublin
Posty: 12 #683957 Od: 2010-8-31
Ilość edycji wpisu: 9 | ____________________________________________________________________________________________________________________________ ODCHUDZANIE RACJONALNE WG, IRL KRAKÓW. ♥♥♥♥♥
BH.305. MOTTO: WZORCOWE ODŻYWIENIE KOMÓREK ORGANIZMU, TO: OBOWIĄZKOWY STANDARD. *****
PRAWIDŁOWA BIOLOGICZNIE, PROZDROWOTNA METODA ODŻYWIANIA: Tzw. dla współczesnego człowieka powinna akceptować wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone reguły. Stanowi to trudny problem, ale bez badań; krew, wydzieliny, wydaliny, pierwiastki włosa, jest to absolutnie niemożliwe.
WTEDY MOŻNA TYLKO PRZERZUCAĆ SIĘ PSEUDO REGUŁAMI: Na węch i czucie, również przypuszczenia. Kto zada sobie trud i zbada jak podnosi się poziom cukru przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, tj. w jakiej ilości się odkładają, jak organizm oddziaływuje na rodzaje białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne ew. drobna skala technicznego błędu.
A WIĘC; PRZY ZWALCZANIU WSZELKICH CHORÓB / OTYŁOŚCI, RÓWNIEŻ CUKRZYCY TYPU 2, WAŻNA JEST WIEDZA: Klasyfikująca pożywienie na kategorie uwzględniające zawartość tłuszczów, NISKICH WĘGLOWODANÓW, WYSOKICH WĘGLOWODANÓW; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się z tabelami pożywienia wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU. To wystarcza, aby samemu decydować o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście, rozwiązanie trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. Lekarz rodzinny zdecydowanie, też nam to potwierdzi.
PLAN ODCHUDZANIA, MINIMUM: Ustalamy 3 posiłki zasadnicze / 24h. 1. Śniadanie. 2. Obiad. 3. Kolacja.
ŚNIADANIE: CHLEB TYPU KR-IRL, jako energetyczny stabilizator poziomu cukru we krwi oraz produkty z tabel Zalecane i Dozwolone wg tzw. IŻ PRODUKTU. Przykład: Chleb typu kr-irl 1-1,5 kromki. Dorsz wędzony 100-200 gram. Szproty wędzone 2-5 szt. Pomidor 0,5 szt. Cebula świeża 0,5-1 szt. Jajo kurze ugotowane na twardo 1 szt. Sól kamienna. Herbata z cytryną (dużo soku) 300 ml. Kawa rozpuszczalna z kofeiną 200 ml.
OBIAD: Przykład: Ryż gotowany 1-3 łyżek stołowych, CHLEB TYPU KR-IRL 0,5 kromki oraz fasola Piękny Jaś 3-10 szt. Te trzy składniki stanowią podstawowy stabilizator glukozy. Pozostałe dodatki do obiadu wybieramy z tabel Zalecane i Dozwolone wg tzw. IŻ PRODUKTU. Np. Ryba chuda czarniak 50-200 gram gotowana na parze, kapusta kiszona 50-150 gram, ziemniak 0-1 szt. Cebula świeża 0,5-1 szt. Sól kamienna.
KOLACJA: Przykład: CHLEB TYPU KR-IRL 0,5-1 kromki, fasola Piękny Jaś 2-10 szt. jako 2 składniki stabilizacji poziomu cukru we krwi. Ryba wędzona np. pikling 0,5 szt. ogórek kiszony 1 szt. Cebula świeża 0,5-1 szt. Sól kamienna. Herbata i kawa jak powyżej. Inne napoje wg tabel z książki.
W CIĄGU DNIA SPOŻYWAMY Z HERBATĄ LUB WODĄ MINERALNĄ 2,5-4 SZTUK CYTRYN: Zasadotwórczy sok z cytryny skutecznie eliminuje uczucie łaknienia czy też ssania w pustym żołądku przez 24h, co pozwala wykluczyć podjadanie tzw. przekąsek. Zwyczajnie nie odczuwamy głodu. Śniadania nie zmniejszamy nigdy. Natomiast objętość obiadu i kolacji zmniejszamy dotąd, aż zaczniemy odczuwać głód ok. 5-6 godz. nad ranem. Wówczas wprowadzamy do jadłospisu 4 posiłek tzw. przedśniadaniowy.
PRZEDŚNIADANIE: Przykład: Fasola Piękny Jaś 5-10 szt. Ogórek kiszony 1 szt. Jabłko 1 szt. *****
GDY STWIERDZAMY, ŻE JESZCZE NIE SZCZUPLEJEMY TO W DALSZYM CIĄGU ZMNIEJSZAMY OBJĘTOŚCI WYŁĄCZNIE: Obiadu oraz kolacji. Jednak z tych pomniejszanych stale dwóch posiłków tzw. stabilizatorów poziomu glukozy we krwi nie eliminujemy. Jest to absolutnie niedozwolone, ponieważ produkty te stanowią podstawowe źródło energii naturalnej dla komórek naszego organizmu, a w szczególności komórek nerwowych mózgu. Ew. dodatkowe informacje uzyskamy dzwoniąc do instytutu: IRL KRAKÓW, gdzie za wszelkie ustalenia i doprecyzowania opłata jest obowiązkowa, to wyłącznie słowo: dziękuję.
POSUMOWANIE: Różne zamienniki stabilizatorów glukozy oraz inne składniki uzupełniające nasze posiłki wybieramy z tabel wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU. Skuteczne i warto. Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
WSKAZUJEMY JEDNOZNACZNIE NA NAUKOWĄ WIEDZĘ BIOLOGICZNĄ, ROZSĄDEK ORAZ UMIAR: Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.
PRODUKTY ZALECANE TO: Białka biologicznie prawidłowe, minimalna zawartość tłuszczu, węglowodany do 13% wzrostu (b. niski wzrost po spożyciu), oraz 0% toksyn.
PRODUKTY DOZWOLONE TO: Białka prawidłowe biologicznie, nieduża zawartość tłuszczu, węglowodany do 26% wzrostu (bezpieczny antycukrzycowy wzrost), minimalna zawartość toksyn.
PRODUKTY ZAKAZANE TO: Białka nieprawidłowe biologicznie, za dużo tłuszczu, węglowodany o wzroście 26,01%-74% wzrostu (wzrost duży i b. duży), oraz zbyt wiele toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.
CYTRYNA: Zastosowanie dużej ilości zasadotwórczego soku z cytryny / 24h, do skutecznej neutralizacji kwasów trawiennych pustego żołądka celem wyeliminowania głodu, to kolejne fenomenalne w swej prostocie i oczywistości ustalenie w instytucie: IRL KRAKÓW.
WAŻNE: CHLEB TYPU KR-IRL. Zamienniki to: CHLEB NA OSTEOPOROZĘ-IRL, CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, CHLEB NA CUKRZYCĘ-IRL (także inne chleby IRL). Skrót; IŻ PRODUKTU. Pełna nazwa to: INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH: Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich ilość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA: Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.
KONKLUZJA FINALNA: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ZOBACZ TAKŻE; Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. ***** Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. Rozdział nr R33 zawiera zestaw ćwiczeń na mięśnie okołokręgosłupowe, które w praktycznej indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka oraz kształtują tzw. płaski brzuch. Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL ADRES:
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 353 18 75, telefon/fax: 12 358 77 30. Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).
ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA: Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ: Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.
MOTTO: Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw.
Cytryna jest zasadotwórcza (+4), mimo że taka kwaśna! 100 g soku z cytryny zawiera 600 mg kwasu cytrynowego, 15 mg wapnia, 9 mg manganu, 0,1 mg żelaza, 10 mg fosforu i 40 mcg witaminy B1. Źródło potwierdzające identyfikację, Tytuł : Czy wiesz co jesz, Autor: Irena Gumowska, Wyd. Alfa W-wa 1989. Recenzent: Prof. dr n. med. Julian Aleksandrowicz. Strona nr 159. P. S. Morele suszone są również zasadotwórcze, aż +60 (polecane: tzw. zgaga oraz przy nadkwasocie). Źródło jw. Strona nr 170.
Zwróć uwagę na zastosowanie cytryny, soli kamiennej oraz cebuli tzw. zwykłej. Te dwie ostatnie zabijają bakterie chorobotwórcze w naszych organizmach i mamy wobec tego więcej glukozy tj. energii dla siebie. Cytryna natomiast pozwala nie być dodatkowo głodnym. Ich tj. IRL KRAKÓW ustalenia są tak elementarne, że aż sensacyjne.
BH.305. ENGLISH VERSION:
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
Biologia, medycyna.
____________________________________________________________________________________________________________________________ BH.801. MOTTO: SÓL KAMIENNA, TO GWARANCJA ŻYCIA I ZDROWIA. *****
IRL KRAKÓW: Sól do spożycia to wyłącznie: SÓL KAMIENNA (Kłodawska, Wielicka itp). Zabijamy w organizmie bakterie, pleśnie i grzyby (więcej glukozy pozostaje dla nas) oraz poprawiamy przepływ ładunków elektrycznych między neuronami polepszając sprawność mięśni. Należy popatrzeć na zwierzęta: ONE WIEDZĄ! Właśnie dlatego tak lubią lizać sól (lizawki solne), no i koń wyścigowy ma lepsze osiągi na zawodach (każdy koń ma w swoim boksie obowiązkową lizawkę solną wykonaną w Kłodawie).
____________________________________________________________________________________________________________________________ BH.305./BH.801. + inne artykuły wg kolejności.
_________________ REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/4499953
| | | gamrope | 10.01.2012 17:57:21 | Grupa: Użytkownik
Posty: 6 #837657 Od: 2011-4-2
| Yy... ![eh](/emot/eusa_eh.gif) | | | GloriaBELZ | 10.01.2012 20:49:26 | Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Lublin
Posty: 12 #837828 Od: 2010-8-31
Ilość edycji wpisu: 3 | ____________________________________________________________________________________________________________________________ RYŻ BIAŁY. ŻYCIOWA ENERGIA. ♥♥♥♥♥
BH.240. MOTTO: RYŻ TO KONIECZNOŚĆ. *****
WIKIPEDIA: Produkty uboczne powstające podczas obróbki ziaren ryżu; czyli otręby i proszek powstały po rozdrobnieniu odpadów z procesu polerowania ziarna, wykorzystuje się jako karmę dla zwierząt. Z otrąb uzyskuje się olej używany do celów spożywczych i przemysłowych. Pokruszone ziarna wykorzystuje się do warzenia piwa, destylacji alkoholu oraz produkcji skrobi i mączki ryżowej. Plewy stosuje się jako opał i materiał do pakowania, produkuje się z nich również nawóz i furfurol. Słomę używa się na ściółkę, paszę dla zwierząt, pokrycia dachowe oraz do produkcji mat, odzieży, opakowań i mioteł. Ryż wykorzystywany jest także w papiernictwie, do wyrobu przedmiotów plecionych, kleju i kosmetyków (puder). Stanowi źródło skrobi. Podczas młocki usuwa się zwykle zarówno plewy, jak i otręby, czasem dodatkowo stosuje się polerowanie glukozą i talkiem, co nadaje ziarniakom połysk.
IRL KRAKÓW: Ryż biały lub brązowy podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, a więc wyjątkowo nisko max. po ok. 60 min. czyli nie od razu i wchłania się długo. Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Są to tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.
WSKAZANIA TE MOŻNA = TRZEBA ZWERYFIKOWAĆ, RÓWNIEŻ UWIARYGODNIĆ: W trosce o własne zdrowie i ew. wyniki sportowe. Każdy kto zechce może sobie wzrosty sprawdzić własnym glukometrem, a nie jest to trudne. Wobec tego ryż powinien być jako produkt żywieniowy zalecany lub dozwolony. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
PUENTA: Ryż biały to produkt najwyższej wartości odżywczej, zatem biologiczne realia. Należy także finalnie wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. *****
NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY: O ryżu i nie tylko o ryżu, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.
GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE: Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE: Nie masz kogo zapytać o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne które zbadali (1970-2014). Warto.
POWINNIŚMY KONIECZNIE DOSTOSOWAĆ SIĘ DO WSKAZÓWEK DIETETYCZNYCH: I realizować plan odżywiania własnego organizmu w oparciu o produkty zawarte w tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej i antycukrzycowej klasyfikacji tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ PRODUKTU. Jest to łatwe i smacznie równocześnie. Oryginalne przepisy.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA: Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH: Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
KONKLUZJA FINALNA: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW. Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. ***** Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL. ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.240. ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
____________________________________________________________________________________________________________________________ _________________ REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/4499953
| | | gamrope | 11.01.2012 15:51:41 | Grupa: Użytkownik
Posty: 6 #838287 Od: 2011-4-2
| Eeeh...spam.![chory](/emot/eusa_sick.gif) | | | GloriaBELZ | 29.01.2012 18:06:23 | Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Lublin
Posty: 12 #853160 Od: 2010-8-31
Ilość edycji wpisu: 2 | gamrope pisze: Eeeh...spam.![chory](/emot/eusa_sick.gif)
____________________________________________________________________________________________________________________________ IDENTYFIKACJA. ANTYKULTURA PRZEGRYWA. ♥♥♥♥♥
BH.0. MOTTO: MINUS -- 0, TJ. MNIEJ NIŻ ZERO! *****
KAŻDY Z NAS, POSŁUGUJE SIĘ ŚRODKAMI W JAKIE WYPOSAŻYŁA GO RODZINA: I doposażyło życie. To co mówi, pisze oraz to co robi, klasyfikuje Go i identyfikuje jednoznacznie. Czytajmy więc te wypowiedzi, a osąd nasuwa się Nam jako smutna i żałosna; realna oczywistość.
PUENTA: Istotne są jednak tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU, a głównie tzw. GLUKOZA NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu.
WAŻNE. GLUKOZA NATURALNA; TO RYŻ, WSZYSTKIE KASZE, OWOCE, WARZYWA: Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU.
GLUKOZA NIENATURALNA; TO MĄKA I CUKIER: Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.
ROZUMIEM I DORADZAM, WYŁĄCZ ZE SWOJEJ DIETY TZW. GLUKOZĘ NIENATURALNĄ: Bo to naprawdę pomaga; w realnej ocenie rzeczywistości. *****
UWAGA; NALEŻY RÓWNIEŻ ZAOPATRZYĆ SIĘ W PATYCZEK (DŁ. 30-32,5 CM): Którym rytmicznie pukamy się po własnym czole, próbując wrócić do realiów, obowiązujących na planecie o nazwie Ziemia.
R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA: Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem. CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 75% Energii, antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH: Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich ilość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW. Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. ***** Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL ADRES:
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
BH.0. ENGLISH VERSION:
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
Biologia, medycyna.
____________________________________________________________________________________________________________________________ _________________ REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/4499953
| | | romek | 15.07.2024 18:39:24 | ![poziom 1](star_icon1.gif)
Grupa: Użytkownik
Posty: 36 #8196038 Od: 2024-3-7
| Jak z ćwiczeniami w odchudzaniu? Czy warto postawić na własną siłownię w domu? Zastanawiam się nad zakupem sprzętu do siłowni od Fitness Club 24
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
. Jakie są Wasze doświadczenia z ich produktami? Czy sprzęt jest trwały i solidnie wykonany? Jak oceniacie jakość wykonania tych produktów? | | | Electra | 10.02.2025 20:10:13 | ![poziom 5](star_icon5.gif)
![oczka](oczka.png) |
|
![Przejdz do góry strony](strzalka_gora.gif) | Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|